John Pikpas έγραψε:
Natural Born Slacker έγραψε:
Κάτσε να προσδιορίσουμε λίγο το απολιτικ.
Τι σημαίνει απολιτικ?
Γιατί όταν υπάρχει ένα κίνημα που η ιδεολογία του είναι να ενώσει την εργατική τάξη (με στόχο την ενδυνάμωσή της στην πάλη εναντίον της "ελιτ ταξης"), δεν γίνεται να είναι απολιτικ, ο ίδιος ο διαχωρισμός των τάξεων είναι... πολιτίκ.
και από την σκοπιά των τραγουδιών να το πάρεις, η θεματολογία τους (ανεργία-εργατικά δικαιώματα,αστυνομια) δεν αφήνει περιθώρια να το αποκαλέσεις απολιτικ.
Εκτός αν έχεις κάτι άλλο στο μυαλό σου όσον αφορά την έννοια απολιτικ.
και παρεπιπτόντως η μόνη επαφή που είχαν οι Cockney Rejects με την άκρα δεξιά ήταν όταν (μαζί με φανς) παίξανε ξύλο με μέλη της.
Το ότι ο νεοναζισμός κυριαρχεί στο είδος ισχύει.
οι Cockney Rejects σε κάτι πρώιμα οπισθόφυλλα δίσκων τους πόζαραν ντυμένοι ΝΑΖΙ, δεν στα λέει καλά η wiki, μετά πήγανε με το κυρίαρχο ρεύμα, μου το έχουν δηλώσει και οι ίδιοι όταν τους φέραμε ΑΝ πρόπερσι
απολιτίκ είναι το τρίπτυχο μπύρα, μπάλα, οπαδιλίκι που κυριαρχούσε σε πολλές μπάντες της εποχής αλλά και σημερινές όπως οι Stomper 98 κτλ
οι Cock Sparrer επίσης το σπουδαιότερο single τους (England Belongs to Me) το βγάλανε... ψάξε -δεν θα σου πω- να δεις ημερομηνία, θα εκπλαγείς με τη σημειολογία..
όπως θα ανακαλύψεις και στο βιβλίο που σου προτείνω όλοι φλερτάρανε με τη Δεξιά, ήταν της μόδας τότε μιας και οι skinheads παίζαν με το National Front, μπάντες όπως οι Redskins, οι Nagant κτλ προήλθαν αρκετά χρόνια μετά από τη 1η έκρηξη του street punk/Oi!
σε ποιό δίσκο αναφέρεσαι?
και όταν λες πήγανε με το "κυρίαρχο ρεύμα", ποιό κυρίαρχο ρεύμα, το αριστερό?
Αφού μου λες ότι ήταν απολίτικ στην αρχή το κίνημα (και το συγκεκριμένο περιστατικό με το ξύλο έγινε σε πολύ πρώιμη ηλικία του συγκροτήματος).
Το ότι τα τραγούδια μιλάνε για street fights και μπάλα δεν αναιρεί το άλλο μέρος αυτής της μουσικής που σου ανέφερα.
Για τους Cock Sparrer, μπορείς απλά να μου το πεις